Close

Patrick Barkham

Barkham, Patrick entomolog/journalist the Guardian/författare, England

Patrick Barkham föddes 1975 i Norfolk och läste på Cambrigde university, han har sedan över tio år tillbaka skrivit om naturhistoria för the Guardian där han har rapporterat om allt från kriget i Irak till klimatförändringar.

Barkhams passion för fjärilar startade redan vid nio års ålder men det var först 2009 som han uppnådde sitt barndoms mål att se alla 59 arter av fjärilar som finns i Storbritannien under en och samma sommar och skriva en bok om det, The butterfly isles. I sin andra bok, Badgerlands utforskar Barkham den fascinerande natur- och kulturhistoriska världen av grävlingar- från deras förhistoriska ankomst till Storbritannien, till deras grymma förföljelse under århundranden, till deras nya förutsättningar under 1900-talet.

Hans senaste bok Islanders handlar om de människor och djur som bebor de brittiska öarna. Barkhams sätt att beskriva och skriva om naturen är lika mycket sociopolitiska reportage som rak fakta och memoarer och han anses ha väckt nyfikenheten för naturens mysterier för tusentals britter.

https://literature.britishcouncil.org/writer/patrick-barkham