Close

Filip Springer

Filip Springer non-ficition författare, reporter, Polen

Filip Springer har arbetat som reporter och fotograf sen 2006. Hans journalistiska debut —History of a Disappearance: The Forgotten Story of a Polish Town blev nominerad till Ryszard Kapuściński Literary Reportage Prize 2011 och till Gdynia Literary Prize 2012. Springer har sin bas i Warsawa, Polen och han är en expert på arkitektoniska ting och en samlare av visuella absurditeter, Filip Springer som reporter är skicklig på att fånga känslan av det polska landskapet, han skriver om staden som aldrig blev av, om byggnader som har stått länge trots samhällets missnöje med dem.

Springer har publicerat flertalet reportagesamlingar om arkitektur under socialist-eran och hans spirande intresse för allmänna platser och svårigheter med dem ledde till projektet, Miało być ładnie / It Was Supposed to Be Beautiful. Där dokumenterar han försök till att göra vissa platser vackrare som kanske inte alltid lyckats så bra.

Hans kommande bok om Jantelagen bygger delvis på hans egna resor i Norge och Danmark och delvis på den danskfödde Axel Sandemoses liv.

https://culture.pl/en/artist/filip-springer